Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не, не е. Ролс Ройс е. Някой не е слушал в час Дори Бентли и Авди имаха общ проект.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Абе момчета защо се самозалъгвате , че тъпите немци ако успеят да се докопат до Алфа ще я направят по -добра или по-конкуретна от сега.Нима си вярвате , че тия малоумници ще се примирят или направят нещо-технологии , мениджмънт , подобряване на качеството , че Алфа да открадне дял от собствените им марки и клиенти.Вижте какво правят с Шкода-била прекалено добра , дърпала клиентите на ФВ , айде дървото.Никой никога пък била и под шапката на ФВ няма да почне да мисли , че Алфа е немски , а не италиански автомобил.А самите бюргери никога няма да се примирят с факта , че италианците могат да правят наистина добри коли , че често и по-добри от техните.Конкуренцията е най-добрия начин да се поддържа прогреса и затова Алфа трябва да си остане италианска.Аз поне не искам префасониран ФВ защото той винаги си остава ФВ-сив , скучен и посредствен.Погледнете Аудитата-никаква визуална разлика в моделната гама -4.6.8.Никелирани и одървени ФВ-та , е мерси може да са много качествени , което абсолютно не е вярно , но аз никога няма да си купя нито Ауди , нито каквато и да е кола от тая група.Искам да съм различен, а не овца от стадото.
      Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
        Абе момчета защо се самозалъгвате , че тъпите немци ако успеят да се докопат до Алфа ще я направят по -добра или по-конкуретна от сега.Нима си вярвате , че тия малоумници ще се примирят или направят нещо-технологии , мениджмънт , подобряване на качеството , че Алфа да открадне дял от собствените им марки и клиенти.Вижте какво правят с Шкода-била прекалено добра , дърпала клиентите на ФВ , айде дървото.Никой никога пък била и под шапката на ФВ няма да почне да мисли , че Алфа е немски , а не италиански автомобил.А самите бюргери никога няма да се примирят с факта , че италианците могат да правят наистина добри коли , че често и по-добри от техните.Конкуренцията е най-добрия начин да се поддържа прогреса и затова Алфа трябва да си остане италианска.Аз поне не искам префасониран ФВ защото той винаги си остава ФВ-сив , скучен и посредствен.Погледнете Аудитата-никаква визуална разлика в моделната гама -4.6.8.Никелирани и одървени ФВ-та , е мерси може да са много качествени , което абсолютно не е вярно , но аз никога няма да си купя нито Ауди , нито каквато и да е кола от тая група.Искам да съм различен, а не овца от стадото.
        Колега, бъркаш малко по отношение на немците. Колата от подписа ти е повече немска, отколкото италианска. Дизайна е най-добрия наистина от последните години, но шасито е същото като на Опел. Моторът ти е италиански (само дето не Алфа) а бензиновите също са Опел. Е не мисля, че ФВ е по-зле от Опел.
        Направи сметка, щом Фиат се обърнаха към Опел за помощ при разработване на шаси, дали е по добре Алфа да си загива бавно при Фиат или да отида във ФВ. Щом и бившите работници на Алфа искат ФВ да ги купят, значи наистина е дошъл този момент.
        Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 21:17.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
          Колега, бъркаш малко по отношение на немците. Колата от подписа ти е повече немска, отколкото италианска. Дизайна е най-добрия наистина от последните години, но шасито е същото като на Опел. Моторът ти е италиански (само дето не Алфа) а бензиновите също са Опел. Е не мисля, че ФВ е по-зле от Опел.
          Е точно защото е много немска /демек според теб качествена/ всички немски компоненти по мотора -компютър , дебитомер , помпи , дюзи, ЕГР-и , свещи , датчици и какво ли още не на говняните фирми Бош и Пиербург , както и при 156-та която карах и карат бая хора се осират редовно.Айде направи една статистика на най-честите ремонти по алфите и ще стигнеш до учудващия извод!!! , че всички немски части в тия коли са най-чупливите елементи от тях.Мерси , винаги когато нещо по италианските ми коли/три фиата , 2 алфи/ се е чупило и има марка , аналог не немска задължително купувам нея.Не бих искал в италианска кола никаква част , дори и стойката на номера да е немски, защото простия ми извод от практиката е , че са некачествени.
          Last edited by alfageorgi; d.m.y г., 21:26.

Comment

Е точно защото е много немска /демек според теб качествена/ всички немски компоненти по мотора -компютър , дебитомер , помпи , дюзи, ЕГР-и , свещи , датчици и какво ли още не на говняните фирми Бош и Пиербург , както и при 156-та която карах и карат бая хора се осират редовно.Айде направи една статистика на най-честите ремонти по алфите и ще стигнеш до учудващия извод!!! , че всички немски части в тия коли са най-чупливите елементи от тях.Мерси , винаги когато нещо по италианските ми коли/три фиата , 2 алфи/ се е чупило и има марка , аналог не немска задължително купувам нея.Не бих искал в италианска кола никаква част , дори и стойката на номера да е немски, защото простия ми извод от практиката е , че са некачествени.
            Хубаво, ма друго така или иначе няма. Щом и италианците сега слагат немски части, то какво мислиш ще се промени? За немските части споделям същото мнение, но в Алфа има инвазия на немски части, откакто са собственост на Фиат. Вече дотолкова, че в Алфа няма нищо Алфа. Само, дето сега няма и един сериозен мотор в Алфа. Въпреки, че примерно 159 е на едно шаси с Опел, в момента Опел имат по-силен мотор в своята Инсигния и то на прилична цена. Е това ли трябваше да се случи на Алфа? Да ги изпреварят дори и Опел?
            Каквото и да си говорим поне във ФВ имат мноооого сериозни мотори, които вече се конкурират с Ферари. Е от Фиат не чакай мотор, който ще се конкурира с Ферари.

Comment

• Не е необходимо Фиат да правят такъв мотор за Алфа, а от Ферари да протегнат ръка. Порше направиха хиляди модели, който се различават с по 10 к.с. Алфа има нужда от ново ГТВ, но с по-силни мотори - от Ферари например, но без да е необходимо да са по 500 к.с. И тогава никой няма да плюе новите модели, а и отново ще има спорт в марката
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                Не е необходимо Фиат да правят такъв мотор за Алфа, а от Ферари да протегнат ръка. Порше направиха хиляди модели, който се различават с по 10 к.с. Алфа има нужда от ново ГТВ, но с по-силни мотори - от Ферари например, но без да е необходимо да са по 500 к.с. И тогава никой няма да плюе новите модели, а и отново ще има спорт в марката
                Хубаво, но решението да си направи каквото и да е се взима от Фиат. Дотук решението на Фиат относно Алфа е най-голям мотор с 1750 кубика Е да ама няма как да претендираш, че си спортна марка с такива малолитражки.
                Хубаво ме подсети за Порше. През 60-те години Порше не са можели да гонят Алфите по магистралите, защото са им се взривявали моторите. По същото време Алфите са били едни от най-високоскоростните автомобили по пътищата, а сега виж какво се случва с Порше. Просто швабите са много последователни и постигат успехи. А италианците вървят назад. Когато един концерн държи цялото производство и всички марки в една държава и няма местна конкуренция се случва точно това. Именно от конкуренция се е родило правенето на спортни автомобили Ламборгини. От тракторе кам свръхколи. Е сега при Алфа обратното: от свръхколи към трактори.

Comment

Хубаво, ма друго така или иначе няма. Щом и италианците сега слагат немски части, то какво мислиш ще се промени? За немските части споделям същото мнение, но в Алфа има инвазия на немски части, откакто са собственост на Фиат. Вече дотолкова, че в Алфа няма нищо Алфа. Само, дето сега няма и един сериозен мотор в Алфа. Въпреки, че примерно 159 е на едно шаси с Опел, в момента Опел имат по-силен мотор в своята Инсигния и то на прилична цена. Е това ли трябваше да се случи на Алфа? Да ги изпреварят дори и Опел?
                  Каквото и да си говорим поне във ФВ имат мноооого сериозни мотори, които вече се конкурират с Ферари. Е от Фиат не чакай мотор, който ще се конкурира с Ферари.
                  Ааа , изобщо не е така.Я поразрови да видиш във Ферари например слагат ли немски части-бошовски говна например.Не , там всичко си е Магнети Марели.Иначе съм съгласен , че Алфа загуби спортния си дух с който всички я свързват и затова очевидно е виновен Фиат, но пък не съм съгласен , че ФВ са направили мотор равностоен или даже приближил се до което и да е Ферари.Толкова са далеко , че са смешни с напъните си и не ме убеждавай , че Ламборгини или Порше видиш ли са с мотори на ФВ защото изобщо не е така.

Comment

• Дано от Фиат по-бързо си изяснят какво искат да постигнат с Алфа. Да бъде масова марка -без лице или да се върне към това, което е била много отдавна. Предполагам още година две ще се лутат заради това сливане с Крайслер. Явно сега не им остават пари за нещо конкурентно и гледат как да закърпят положението. Това с Ланча е отврат и дано по-скоро се прекрати, ама надали. Като помисля обаче спорта не продава. Лотус не продават кой знае колко. Порше май е единствената такава компания, но там от фалит ги спаси Кайена. Тойота например продават най-много, но почти никой не ги свързва със спорт.

Comment

Ааа , изобщо не е така.Я поразрови да видиш във Ферари например слагат ли немски части-бошовски говна например.Не , там всичко си е Магнети Марели.Иначе съм съгласен , че Алфа загуби спортния си дух с който всички я свързват и затова очевидно е виновен Фиат, но пък не съм съгласен , че ФВ са направили мотор равностоен или даже приближил се до което и да е Ферари.Толкова са далеко , че са смешни с напъните си и не ме убеждавай , че Ламборгини или Порше видиш ли са с мотори на ФВ защото изобщо не е така.
                      Колега, ровил съм много. Не знам откога си запален фен, аз съм само от 17-18г. и за себе си съм проучил достатъчно. Убеден съм обаче, че ти не знаеш на коя Алфа за последно е слагано примерно Магнети Марели. Още повече, съдейки от по-горните ти постове, всъщност ти никога не си имал Алфа. по скоро Фиат и после Опел-Фиат (сега това не го приемай като заяждане) По отношение на Порше няма какво да се говори. Кайена си е ФВ Туарег, от-до. И моторите включително. А дали не могат да се конкурират с Ферари, ми виж това:
                      http://www.youtube.com/watch?v=N3iwBtgA90A&feature=fvst
                      Имай предвид, че Аудито струва доста по-малко (дори с тунинга по него) от Ферарито, а е с 4 врати. Може и примера да е дървен, но не мислиш ли, че вместо Ауди, щеше да е в пъти по-хубаво да е Алфа, това до Ферарито?

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                      Ааа , изобщо не е така.Я поразрови да видиш във Ферари например слагат ли немски части-бошовски говна например.
                      Слагат си Бош, повярвай ми, виждал съм отблизо. Ще ти постна и снимки утре или вдругиден.

Comment

Колега, ровил съм много. Не знам откога си запален фен, аз съм само от 17-18г. и за себе си съм проучил достатъчно. Убеден съм обаче, че ти не знаеш на коя Алфа за последно е слагано примерно Магнети Марели. Още повече, съдейки от по-горните ти постове, всъщност ти никога не си имал Алфа. по скоро Фиат и после Опел-Фиат (сега това не го приемай като заяждане) По отношение на Порше няма какво да се говори. Кайена си е ФВ Туарег, от-до. И моторите включително. А дали не могат да се конкурират с Ферари, ми виж това:
                        http://www.youtube.com/watch?v=N3iwBtgA90A&feature=fvst
                        Имай предвид, че Аудито струва доста по-малко (дори с тунинга по него) от Ферарито, а е с 4 врати. Може и примера да е дървен, но не мислиш ли, че вместо Ауди, щеше да е в пъти по-хубаво да е Алфа, това до Ферарито?

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Слагат си Бош, повярвай ми, виждал съм отблизо. Ще ти постна и снимки утре или вдругиден.
                        Не ми се спори за нищо , само ще ти кажа , че съм с 12 г. по-голям от тебе , пък ти си прави изводите колко съм фен на Алфа ,колко знам за нея като марка , кога съм имал възможност и съм карал такъв автомобил и ти къде си бил по това време и т.н.Нищо лично , но ти нещо май не я долюбваш тая марка и все те влече към немското.Е мерси мене не ме влече макар , че съм карал и немски коли-БМВ така , че приключвам до тук.
                        Last edited by alfageorgi; d.m.y г., 23:50.

Comment

Не ми се спори за нищо , само ще ти кажа , че съм с 12 г. по-голям от тебе , пък ти си прави изводите колко съм фен на Алфа ,колко знам за нея като марка , кога съм имал възможност и съм карал такъв автомобил и ти къде си бил по това време и т.н.Нищо лично , но ти нещо май не я долюбваш тая марка и все те влече към немското.Е мерси мене не ме влече макар , че съм карал включително и немски -БМВ така , че приключвам до тук.
                          Ти караш полунемска кола, не аз

Comment

Ти караш полунемска кола, не аз
                            ОК , радвам се , че разменихме мнения защото аз ценя хората които имат знания , а ти очевидно имаш.

Comment

• По принцип тия със над 20годишните Алфи не признават нищо по-ново и мисля, че е ясно защо. За тях 159-ките са Опел(тва трябва да е нещо много обидно за всеки виден турбоалфист), TS-а са някаква Фиатска глупост и т.н. За мен пък старите Алфи са скрап на 90%, а за колегите които са дали 15-20 и повече хилки за Алфа още повече. Няма смисъл да се дразним това е положението. За мен да се сравнява кола за 1000лв и кола за 20000 е смешно, пък ако ще и направо да си е Опел Астра
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• скрап по скоро е някоя барака дето е на път да се разпадне независимо на колко години е . Някой си държат даден автомобил с цел 1 ден да бъде класика и да струва много повече от 1 чисто нов автомобил . И тая на един опреден етап не е била и половината от тая стойност дето сега и искат http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=ligtsddbrrff .
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                                sigpic

Comment

Working...
                                X